Óvodai- és iskolai szociális munka

 

A Család- és Gyermekjóléti Központ az óvodai- és iskolai szociális segítő tevékenység keretében a kerületben működő oktatási-nevelési intézményekkel, (óvoda, iskola) valamint a gyermekek napközbeni ellátását biztosító bölcsődékkel rendszeresen kapcsolatot tart.

Minden érintett intézménnyel az óvodai- és iskolai szociális segítő tartja a kapcsolatot, aki telefonon történő megkeresés során is folytat konzultációt a segítségnyújtás érdekében. Lehetőség szerint egyezteti azokat az eseteket melyek pedagógiai eszközökkel nem orvosolhatók és jelzés küldése szükséges központunkhoz.

Központunk tanácsadással, információnyújtással, és megfelelő tájékoztatással (a gyermekvédelem helyzetéről, vonatkozó jogszabályok változásairól, gyermekjóléti szolgáltatásról) segíti a felmerülő gyermekvédelmi problémák megoldását. A kollégákat, a szülőket és a gyermekeket az intézményekbe kirakott szóró lapokon keresztül tájékoztatjuk a Család – és Gyermekjóléti Központ tevékenységéről, szolgáltatásairól, elérhetőségéről, nyitva tartásáról.

Konkrét esetekben folyamatosan együttműködve az adott intézménnyel esetkonzultáció, esetmegbeszélés, esetkonferencia keretében segítjük a gyermeket érintő problémák megoldását. A probléma jellegétől függően az óvodai- és iskolai szociális munkás kapcsolatot tart az érintett intézmény pszichológusával, fejlesztő pedagógusával, védőnővel, gyermek óvónőjével, gondozójával és osztályfőnökével.

Az óvodai- és iskolai szociális segítő tevékenységet a 

1027 Budapest, Erőd utca 11. és a

1028 Budapest, Rezeda utca 10. szám alatt

ellátó munkatársaink területi elosztása innen letölthető.  

 

Csapláros Nikolett óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-806-9447 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hábencius Judit óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-804-4389 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Huszár Krisztina óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-289-0550 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Juhász Judit óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-258-3688 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Karádi Anita óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-425-6306 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kovács Anett óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-289-4288 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kukity Krisztina óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-288-8598 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
dr. Mátrai Márta óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-452-1700 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Orosz Melinda óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-804-5937 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Senviczki Edina óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-804-9159 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szimok Veronika óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-258-4404 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Takács-Pálfi Erika óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-258-5418 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tarr Andrea óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-258-6283 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tömörkény Judit óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-804-6770 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tulipán Ágnes óvodai- és iskolai szociális segítő +36/20-804-5715 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.