Napközbeni gyermekfelügyelet

 

A gyermekek napközbeni ellátásaként a családban élő gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyeletét, gondozását kell megszervezni azon gyermekek számára, akiknek szülei, nevelői, gondozói munkavégzésük, betegségük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni.

A napközbeni gyermekfelügyelet ellátáshoz és szolgáltatáshoz tartozó tevékenységek

A napközbeni gyermekfelügyelet szervezését és lebonyolítását a 15/1998.(IV.30.) NM rendelet 51.§, valamint a mindenkori önkormányzati Rendelet szabályozza.

A napközbeni gyermekfelügyelet térítési díj köteles, mértékét a a mindenkori önkormányzati Rendelet melléklete tartalmazza.

Az ellátottak köre

A napközbeni gyermekfelügyeletet minden II. kerületben élő (bejelentett vagy tartózkodási hellyel rendelkező) lakos a következő esetekben veheti igénybe:

  • ikerszülés esetén,
  • három vagy több gyermekes családban újabb gyermek születése esetén,
  • kisgyermekes családban a gondozó szülő betegsége esetén,
  • gyermek betegsége esetén, ha fennáll a veszélye, hogy a szülő munkáját, munkalehetőségét elveszti,
  • gyermeket (gyermekeit) egyedül nevelő szülő esetén, ha a szülő munkát végez, illetve munkába állása érdekében a munkaügyi központ által támogatott képzésben, átképzésben részesül, és annak időbeosztása akadályozza időlegesen a gyermek ellátását,
  • egyéb esetekben.

A napközbeni gyermekfelügyelet koordinátori feladatait intézményünkben Kassay Hajnal végzi. Elérhetősége: 06-20/233-5078, vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

KÉSZENLÉTI TELEFONÜGYELET

A Család- és Gyermekjóléti Központ, a nyitvatartási időn túl telefonos készenléti ügyeletet működtet. A felmerülő krízishelyzetekben történő azonnali, szakszerű segítségnyújtás, tanácsadás, vagy tájékoztatás céljából.

A készenléti ügyelet telefonszáma:

06-70/455-1776

Munkanapokon 18.00 órától reggel 8.00 óráig,

hétvégén és ünnepnapokon 0-24 óráig hívható.

 

 

 

GYERMEKVÉDŐ HÍVÓSZÁM

06-80/21 20 21

 

A nap 24 órájában ingyenesen hívható gyermekvédő hívószám (a gyermek veszélyeztetettségét jelző hívásra történő szakszerű, hatékony és időbeni reagálás biztosítása és elősegítése, függetlenül a jelzést tevő személyétől és annak jelzési kötelezettségétől)