Napközbeni gyermekfelügyelet

 

A gyermekek napközbeni ellátásaként a családban élő gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyeletét, gondozását kell megszervezni azon gyermekek számára, akiknek szülei, nevelői, gondozói munkavégzésük, betegségük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni.

A napközbeni gyermekfelügyelet ellátáshoz és szolgáltatáshoz tartozó tevékenységek

A napközbeni gyermekfelügyelet szervezését és lebonyolítását a 15/1998.(IV.30.) NM rendelet 51.§, valamint a mindenkori önkormányzati Rendelet szabályozza.

A napközbeni gyermekfelügyelet térítési díj köteles, mértékét a a mindenkori önkormányzati Rendelet melléklete tartalmazza.

Aktuális térítési díjtáblázat letölthető - innen

Az ellátottak köre

A napközbeni gyermekfelügyeletet minden II. kerületben élő (bejelentett vagy tartózkodási hellyel rendelkező) lakos a következő esetekben veheti igénybe:

  • ikerszülés esetén,
  • három vagy több gyermekes családban újabb gyermek születése esetén,
  • kisgyermekes családban a gondozó szülő betegsége esetén,
  • gyermek betegsége esetén, ha fennáll a veszélye, hogy a szülő munkáját, munkalehetőségét elveszti,
  • gyermeket (gyermekeit) egyedül nevelő szülő esetén, ha a szülő munkát végez, illetve munkába állása érdekében a munkaügyi központ által támogatott képzésben, átképzésben részesül, és annak időbeosztása akadályozza időlegesen a gyermek ellátását,
  • egyéb esetekben.

A napközbeni gyermekfelügyelet koordinátori feladatait intézményünkben Kassay Hajnal végzi. Elérhetősége: 06-20/233-5078, vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.