A gyermekek jogainak világnapja alkalmából
 
 
#boldoggyermekkor
 
 
címmel online kampányt hirdetünk.
 
 
 

2021. november 20-án ünnepeljük a Gyermekek Jogainak Világnapját. A Gyermekjogokat az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye tartalmazza, melyet 1991. október 7-én ratifikált Magyarország. A gyerekeket különleges jogok illetik meg onnantól kezdve, hogy megszülettek és nekünk felelősségünk van abban, hogy ezek a jogok érvényesüljenek. A gyermekvédelmi rendszer tagjaként fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a gyermekekre és tegyünk azért, hogy boldog és biztonságos gyermekkoruk lehessen.

Hiszünk abban, hogyha egy gyermek megismerkedik a jogaival, akkor tudatos és felelősségteljes felnőtt válhat belőle. Megismeri és tudja, hogy meddig tartanak az ő jogai, és hol kezdődik a társaié.

Ez alkalomból szeretnénk Titeket megszólítani és arra kérni, hogy csatlakozzatok a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ online kampányához. Ehhez azt kérjük Tőletek, hogy videóüzenetben vagy bejegyzés formájában üzenjétek meg: hogyan érvényesülnek a gyermekjogok a mindennapi munkátokban, mit üzennétek a ma gyermekének. A gyermekektől pedig azt kérjük, mondjátok el nekünk, milyen ma gyereknek lenni Magyarországon.

A videó és/vagy bejegyzés posztjában szerepeljen az alábbi hastag: #boldoggyermekkor, melyet tegyetek nyilvánossá, hogy láthassuk, és megoszthassuk oldalunkon. https://www.facebook.com/ovisulisegitok

plakat gyjvn

A kampány november 20-ával indul és november 30-ig tart.

A kampány során az üzenetek mellett mindennap megosztunk 3-3 gyermekjogot, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet ezek fontosságára. A Gyermekjogok tartalmazzák, hogy mire van szüksége egy gyermeknek az egészséges fejlődéshez, képességei kibontakoztatásához és mitől kell őt megvédeni. Ha ezen információk tudatába kerülünk, esélyünk van rá, hogy tegyünk ezek érvényesüléséért.

Mi hiszünk abban, hogy együtt tehetünk azért, hogy minél szélesebb körhöz eljussanak a gyerekjogok és hiszünk abban, hogy a gyerekek a saját életük legjobb tudói.

Figyeljünk rájuk, hallgassuk meg őket!