Elhelyezkedési tanácsadás

 

Célunk segítséget nyújtani a munkanélküliséggel és a munkavállalással kapcsolatos problémák megoldásához.

Intézményünkben egyéni szolgáltatásokkal segítünk feltárni illetve leküzdeni a munkavállalást akadályozó tényezőket és javítani az elhelyezkedési esélyeket. Ezt a szolgáltatást a kerületi munkanélküli illetve munkanélküliség által veszélyeztetett lakosok önkéntesen vehetik igénybe. A Rendelet alapján együttműködésre kötelezett, nem foglalkoztatott személyek a beilleszkedési program keretében vállalnak kötelezettséget.

  • A munkavállalási tanácsadás során a munkavállalást akadályozó tényezőket és a szociális helyzetet feltérképezzük az ügyféllel együtt (életviteli, mentális, családi, viselkedési, szocializációs stb.). Megvizsgáljuk a munkavállaláshoz kapcsolódó képzettségeket, készségeket és kulcskompetenciákat, a kliens jelenlegi helyzetének, lehetőségeinek reális feltárása, céljainak pontosítása érdekében.

Egyéni tanácsadáson minden ügyfél (önkéntes, kötelezett) részt vesz, ahol álláskeresési technikákat ismerhetnek meg, továbbá állásinterjúra készülhetnek fel.

 

A szolgáltatás igénybevételéhez előzetes időpontegyeztetés szükséges a 06-1-225-7956-os telefonszámon.

 

 

 

KÉSZENLÉTI TELEFONÜGYELET

A Család- és Gyermekjóléti Központ, a nyitvatartási időn túl telefonos készenléti ügyeletet működtet. A felmerülő krízishelyzetekben történő azonnali, szakszerű segítségnyújtás, tanácsadás, vagy tájékoztatás céljából.

A készenléti ügyelet telefonszáma:

06-70/455-1776

Munkanapokon 18.00 órától reggel 8.00 óráig,

hétvégén és ünnepnapokon 0-24 óráig hívható.

 

 

 

GYERMEKVÉDŐ HÍVÓSZÁM

06-80/21 20 21

 

A nap 24 órájában ingyenesen hívható gyermekvédő hívószám (a gyermek veszélyeztetettségét jelző hívásra történő szakszerű, hatékony és időbeni reagálás biztosítása és elősegítése, függetlenül a jelzést tevő személyétől és annak jelzési kötelezettségétől)